Jupiler Pro League – Club moet Charleroi kloppen, Anderlecht en Standard willen beiden Clasico winnen

Jupiler Pro League - Club moet Charleroi kloppen

Club Brugge speelt donderdag (18 uur) in Charleroi op de achtste speeldag van Play-off 1 een wedstrijd die het absoluut moet winnen om de titel pakken. De twee concurrenten, Anderlecht en Standard, liggen immers op de loer om een nieuwe misstap van de leider af te straffen. Voordeel voor blauw-zwart is wel dat beide teams elkaar eerder op de dag (14.30 uur) in de hoofdstad in de ogen kijken. Club verloor afgelopen weekend met 1-2 van Anderlecht, waardoor de Brusselaars in de stand plots tot op amper twee punten naderen. Standard, de ploeg in vorm van de play-offs, volgt op vier punten.
De West-Vlamingen zullen in Charleroi dus de drie punten moeten pakken. Aan motivatie bij Club geen gebrek. Blauw-zwart voelde zich tegen Anderlecht benadeeld door de videoref en wil dat tegen de Carolo’s rechtzetten. “De match tegen Anderlecht ligt achter ons en ik wil er geen woorden meer aan vuil maken”, verklaarde coach Ivan Leko woensdag. “Onze volledige focus ligt nu op Charleroi. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn groep er klaar voor is.”
Anderlecht en Standard kunnen beide enkel tevreden zijn met de volle buit. De twee teams hebben de voorbije wedstrijden wel vertrouwen opgedaan. Paars-wit won zondag zoals bekend in Brugge, terwijl Standard de beste ploeg van PO 1 is. De bekerwinnaar hakte vorige speeldag Racing Genk nog in de pan met 5-0.
In de marge van Charleroi-Club Brugge en Anderlecht-Standard kijken RC Genk en AA Gent mekaar in de ogen (20.30 uur). Dit duo bengelt onderaan de stand en zal dus moeten winnen om nog mee te spelen voor Europese tickets. Vooral de Buffalo’s zitten in een negatieve spiraal en grepen woensdag in: Bernd Thijs, assistent sinds april 2014, moest vertrekken.

bron: Belga