Jupiler Pro League - Club Brugge rolt in tien minuten over Charleroi

Club Brugge is donderdag op speeldag acht van de Jupiler Pro League met 1-3 gaan winnen bij Charleroi. Door zijn eerste zege in vier wedstrijden komt blauw-zwart een aardige stap dichter bij de titel, want Standard en Anderlecht volgen nu op respectievelijk vier en vijf punten. Ivan Leko verraste met Jordy Clasie en doelman Ethan Horvath in zijn basiself. Club Brugge was in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg. Eerst schoot Wesley over, even later besloot Krépin Diatta een vrije kopkans op doelman Nicolas Penneteau. Toch was het Charleroi dat op voorsprong kwam. Dennis sprong te fel in de rug van Mamadou Fall, de bal ging op de stip. Kaveh Rezaei (18.) schoot vanop elf meter de 1-0 in het midden van het doel.

In plaats van te reageren, zakte Club na het tegendoelpunt behoorlijk in. Van kansen was er in het vervolg van de eerste helft nog amper sprake, behalve toen Rezaei kort voor de rust ei zo na in eigen doel kopte. Een minuut voor de pauze liepen de gemoederen nog hoop op toen Brugge hands had gezien op een hoekschop, en een strafschop vroeg. Dion Cools en Francis N'Ganga stonden neus aan neus, en kregen geel.

Tijdens de rust greep Leko in. De onzichtbare Clasie werd vervangen door Hans Vanaken. Charleroi kroop naar achteren en rekende op zijn counters. Dat bleek niet de juiste keuze, want blauw-zwart kon gelijkmaken. Vormer (64.) draaide, onder het toeziend oog van zijn bondscoach Ronald Koeman, een vrije trap heerlijk richting kruising. Penneteau kon er nog net aan, maar duwde de bal via de paal in doel.

In de negen minuten volgend op de gelijkmaker duwde Club vol op het gaspedaal, en met succes. Invaller Jelle Vossen legde goed terug op collega-invaller Vanaken (71.), en die prikte de 1-2 binnen. Twee minuten later stond het zelfs al 1-3 en zaten de Bruggelingen op rozen. Vossen (73.) werkte een voorzet van Wesley netjes in de verste hoek. Club tegen Charleroi leverde dit seizoen al drie keer zes doelpunten op, maar donderdag bleef het bij vier stuks.

Brugge behoudt door de zege zijn bonus van vier punten op Standard, dat zondag op Sclessin de leider welkom heet. Anderlecht volgt nu op vijf punten van Club en lijkt met nog maar twee wedstrijden te spelen uitgeteld voor de titel.