FIFA bespreekt hervormingen clubcompetities met Europese topclubs

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft in het hoofdkwartier in het Zwitserse Zürich samengezeten met afgevaardigden van zeven Europese topclubs om de hervormingen in het WK voor clubs en de oprichting van een wereldwijde Nations League te bespreken, zo meldde The New York Times. Bij de Wereldvoetbalbond zou er enkele maanden geleden een aanbod binnengerold zijn van een nog onbekende groep investeerders. Zij willen 25 miljard euro op tafel leggen voor een aangepast WK voor clubs en een Nations League. Beide toernooien zouden tussen 2021 en 2033 gespeeld worden.

Bij de meeting in Zürich waren vertegenwoordigers van Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Manchester City, Bayern München, Juventus en PSG aanwezig. "Deze vergadering heeft aangetoond dat er interesse is voor een hervorming van het WK en de oprichting van een nieuwe competitie, waarvan de hele voetbalgemeenschap wereldwijd kan profiteren", citeert de krant de FIFA.

Toch is er ook heel wat kritiek op de eventuele hervormingen. Onder meer de Europese Voetbalconfederatie UEFA en de ECA, de belangenvereniging van Europese topclubs, zouden hun twijfels hebben. Tegenstanders vrezen dat er nog meer druk op de nu al overvolle kalender zal komen en dat de inkmsten vooral naar de rijkste clubs zullen vloeien.

bron: Belga