Unia wil lokaal gelijkekansenbeleid impuls geven met nieuwe website

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia heeft de website kiesgelijkekansen.be gelanceerd. Met deze online tool wil het in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober alle Belgische gemeenten, maar ook het grote publiek, laten zien hoe er aan gelijke kansen kan worden gewerkt. Kiesgelijkekansen.be groepeert aanbevelingen van Unia en meer dan honderd goede voorbeelden uit heel het land. "Burgers kunnen direct zien welke gemeenten maatregelen nemen om iedereen erbij te betrekken. Maar ook politici die op een lijst zullen staan en nog input zoeken, kunnen hier terecht. Niemand moet nog het internet afschuimen. Je vindt alles netjes op één duidelijk Unia-platform", zegt Unia-directeur Els Keytsman.

Surfers kunnen per thema werkmateriaal downloaden dat met een muisklik in de mailbox komt. Uniek aan de website is dat hij voorbeelden van overal verzamelt.

Steden en gemeenten die nog 'slimme' tips hebben, kunnen die blijven bezorgen via kiesgelijkekansen.be, de Unia-site is dynamisch. "De komende maanden updaten we hem om zo lokale medewerkers en mandatarissen te blijven inspireren", luidt het. "Daarnaast is belangrijk voor ons dat iedereen terechtkan op de site: hij is te raadplegen in alle landstalen en is Anysurferproof, wat betekent dat hij kan geconsulteerd worden door personen met een handicap."

bron: Belga