Jupiler Pro League - Voor Club-coach Leko is VAR-commotie verleden tijd: "Enkel duel tegen Charleroi telt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge leed afgelopen zondag op speeldag 7 van Play-off I een erg zure 1-2 nederlaag tegen Anderlecht, waardoor de West-Vlaamse leider de Brusselaars in de stand plots tot op twee punten ziet naderen. Maar nog meer dan het verlies bleven enkele betwistbare fases met de Video assistant referee (VAR) bij de thuisploeg nazinderen. "Maar dat is verleden tijd, enkel het duel van donderdag tegen Charleroi telt", verklaarde Club-coach Ivan Leko woensdag tijdens een persconferentie in het Jan Breydelstadion. Voor blauw-zwart was de VAR na de wedstrijd de gebeten hond. Club meende onder meer dat de videoref de fout was ingegaan bij de 0-1 van Teodorczyk, waarbij de Pool al dan niet buitenspel stond. Eerder claimden de Bruggelingen een strafschop na een tik van Gerkens aan Vanaken, maar ook daar greep de VAR niet in. Daar staat tegenover dat het doelpunt van Diaby eerder niet dan wel over de lijn leek, maar de videoref de treffer toch valideerde.

"Ik ben er zeker van dat de gebeurtenissen van zondag ons sterker maken", verklaarde Leko. "Maar die wedstrijd ligt achter ons en ik wil er geen woorden meer aan vuil maken. Onze volledige focus ligt nu op de match tegen Charleroi, die we willen winnen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn groep er klaar voor is. Ikzelf heb de domper verteerd en kijk alleen naar de toekomst."

Met nog drie speeldagen voor de boeg ligt de titelstrijd in de Jupiler Pro League allerminst in een beslissende plooi. Club, dat donderdag dus naar Charleroi trekt, heeft in de stand twee punten meer dan Anderlecht. Paars-wit ontvangt op hetzelfde moment ploeg in vorm Standard. Zelfs de Luikenaars, derde op vier punten van de West-Vlaamse leider, mogen nog dromen van de titel. Voelt Leko de zenuwen opkomen nu de concurrentie dichterbij sluipt? "Met de andere ploegen ben ik niet bezig", aldus de Kroaat. "We moeten alleen naar onszelf kijken, ons normale niveau halen en partijen winnen. We hebben de voorbije dagen de nadruk op bepaalde zaken gelegd, maar dat blijft binnenskamers. Maar ik herhaal: het belangrijkste is dat we met grinta en de juiste mentaliteit op het veld verschijnen."

bron: Belga