Jupiler Pro League - Lokeren blijft leider in II B na 1-3 zege in Oostende

Op de achtste speeldag in play-off II B is Lokeren woensdag met 1-3 gaan winnen bij Oostende. Bij de rust stonden de Waaslanders 1-2 voor. Jelle Bataille opende in de 25e minuut de score voor de thuisploeg. Ari Skulason (30e) en Guus Hupperts (35e) trokken de scheve situatie recht. Vier minuten voor tijd legde Steve De Ridder de eindstand vast. Oostende stond toen al met tien, na een tweede gele kaart voor Matthias Bossaerts (77e). Jelle Bataille opende in de 25e minuut de score voor de thuisploeg. Ari Skulason (30e) en Guus Hupperts (35e) trokken de scheve situatie recht. Vier minuten voor tijd legde Steve De Ridder de eindstand vast. Oostende stond toen al met tien, na een tweede gele kaart voor Matthias Bossaerts (77e).

Lokeren behield zo zijn voorsprong van drie punten op Antwerp. Dat leek de rol te gaan lossen, tot William Owusu in blessuretijd alsnog de 2-1 scoorde tegen Eupen. Ook Sint-Truiden is na een 3-2 zege tegen Beerschot Wilrijk nog niet uitgeteld.

In de stand gaat Lokeren met 17 punten Antwerp (14), STVV (13), Eupen en Oostende (8) en Beerschot Wilrijk (4) voor. De winnaar van II B neemt het op tegen Zulte Waregem, dat in II A al zegezeker is.