Belgen in het buitenland - Manchester City breekt records, Tottenham mag naar Champions League

Manchester City heeft woensdag een inhaalwedstrijd van de Premier League met 3-1 van Brighton & Hove Albion gewonnen. Tottenham won met 1-0 van Newcastle. Bij Manchester City startte Vincent Kompany, Kevin De Bruyne zat de hele wedstrijd op de bank. Danilo (16.) opende de score voor de kampioen, Leonardo Ulloa (20.) maakte kort daarna gelijk. Bernardo Silva (34.) bracht City nog voor de rust weer op voorsprong, Fernandinho (72.) breidde de score nog uit tot 3-1.

De overwinning leverde City enkele records op. Geen enkel team boekte meer zeges (31), verzamelde meer punten (97) en scoorde meer goals (105) in één seizoen in de Premier League.

Mousa Dembélé ontbrak bij Tottenham nog altijd met een enkelblessure. Ploegmaat Jan Vertonghen, die afgelopen weekend ook met de enkel sukkelde, stond gewoon in de basis. Toby Alderweireld begon op de bank en mocht zeven minuten voor tijd nog even opdraven. Harry Kane maakte na 50 minuten het enige doelpunt. Tottenham is derde in de stand en is na het puntenverlies van Chelsea zeker dat het bij de eerste vier zal eindigen en dus naar de Champions League mag.