Weerbericht: warme zomerweer maakt plaats voor wisselvallige en frissere periode

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag zomert het nog steeds onder een stralend blauwe hemel, bij maxima van 22 tot 28 graden. 's Avonds blijft het droog en overwegend helder met af en toe enkele wolkenvelden. Minima tussen 9 en 13 graden, met mogelijk 15 graden in verstedelijkte gebieden. Dat meldt het KMI. Morgen brede opklaringen en in het westen wat meer wolkenvelden. In de loop van de namiddag stapelbewolking en kans op een onweerachtige bui, vooral in de Ardennen. In het noordwesten blijft het zonnig en droog. Maxima tot 15 graden aan de kust en tot 27 graden in de Kempen. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag zullen in het oosten van het land nog enkele onweerachtige buien vallen. Later neemt vanaf de kust de bewolking verder toe en kan er lokaal wat lichte regen vallen. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Donderdag begint de dag overwegend grijs, met vooral in het westen van het land nog wat gedruppel. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust droger met brede opklaringen. In het centrum en het oosten kunnen echter nog enkele buitjes vallen. Het wordt gevoelig frisser, met maxima rond 12 à 13 graden in de Ardennen en aan zee en tot 14 of 16 graden elders.

Vrijdag droog en overwegend zonnig weer, in de loop van de dag zijn stapelwolken mogelijk. Maxima liggen tussen 14 en 19 graden.

Zaterdag wisselend tot zwaarbewolkt en regen in het westen van het land. In het oosten van het land overwegend droog, hoewel buien mogelijk zijn. Maxima tussen 13 graden aan de kust en 22 graden in de Kempen.

Zondag en begin volgende week circuleren enkele regenzones over West-Europa. Een variabel weerbeeld met regelmatig regen of buien. Met temperaturen tot 16 graden is het net te fris voor de tijd van het jaar.

bron: Belga