Opvangcentrum voor migranten in Haren heropent op 1 juni

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het opvangcentrum voor migranten in Haren zal op 1 juni heropenen en opnieuw 200 slaapplaatsen voorzien voor mensen die er willen overnachten. Dat meldt Bruzz en wordt bevestigd aan Belga. Het kabinet van Pascal Smet (sp.a) laat weten dat het Brussels gewest voorlopig 600.000 euro betaalt voor de opvang, maar dit bedrag zal nog deel uitmaken van het overleg met de federale regering. Het opvangcentrum in Haren opende in december 2017, maar sloot onlangs op 30 april 2018. Een maand na de sluiting gaat het op 1 juni opnieuw open. Het gebouw kon niet eerder vrijgegeven worden door de conventie met het Rode Kruis, dat de opvang verzorgde.

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht om het centrum snel opnieuw te openen. Het Brusselse burgerplatform voor de opvang van vluchtelingen zal dan het beheer verzorgen.

Na de sluiting van het opvangcentrum in Haren trokken heel wat migranten naar het station Brussel-Noord en dat zorgde al voor heel wat commotie op politiek vlak. Minister Smet pleitte toen dat de federale regering voor de rekening moest opdraaien, maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maakte toen duidelijk dat hij "nul euro" zou betalen.

bron: Belga