Jupiler Pro League - Zulte Waregem na 8-0 zege tegen Waasland-Beveren zeker van eerste plaats in play-off II A

Zulte Waregem heeft zich dinsdag op overtuigende wijze van de eerste plaats in play-off II A verzekerd. Het blikte een erg zwak Waasland-Beveren met 8-0 in. Bij de rust was het 5-0. Peter Olayinka (3e) opende de score al in de 3e minuut en na een owngoal van Maxim Nys was het na geen acht minuten 2-0. Onur Kaya (25e), Timothy Derijck (29e) en Hamdi Harbaoui (39e), vanop de penaltystip, zorgden ervoor dat de forfaitscore bij de rust op het bord stond. In de tweede periode maakten Theo Bongonda (75e) en nog twee keer Harbaoui (76e en 83e) de afstraffing compleet. Zulte Waregem beëindigde de wedstrijd met tien. Bongonda kreeg in de blessuretijd een tweede gele kaart.

Dankzij zijn drie doelpunten komt Harbaoui op kop van de topschuttersstand. Hij scoorde er dit seizoen 22, één meer dan Teddy Chevalier, die dinsdagavond niet scoorde voor Kortrijk. Desondanks won Kortrijk op het veld van Oud-Heverlee Leuven met 0-2. Moeskroen hield met 1-0 de drie punten thuis tegen Lierse.

Met nog twee speeldagen voor de boeg gaat Essevee met 22 punten Kortrijk (15), Moeskroen (10), OHL (9), Lierse (7) en Waasland-Beveren (5) voor.

Om de winst in play-off II neemt Zulte Waregem het op tegen de winnaar van II B. Daarin staat Lokeren er na zeven speeldagen met 14 punten het best voor. Antwerp volgt met 11 punten, voor Sint-Truiden (10), Eupen (8) en Oostende (8) en Beerschot Wilrijk.