Elise Mertens weet weer wat verliezen is na confrontatie met Halep

Elise Mertens weet weer wat verliezen is na confrontatie met Halep

Elise Mertens (WTA 16) heeft vandaag de tweede ronde op het WTA-toernooi in Madrid (gravel/6.685.828 dollar) niet overleefd. De Limburgse moest haar meerdere erkennen in de Roemeense nummer één van de wereld, Simona Halep. Mertens ging na één uur en dertien minuten tennis in twee sets (6-0 en 6-3) onderuit. Het was voor de Limburgse de eerste nederlaag in veertien wedstrijden, haar eerste op gravel. Na een dramatische eerste set – 6-0 na nauwelijks 22 minuten – herpakte Mertens zich enigszins in de tweede set. Ze verloor echter alsnog haar eerste opslagspelletje en kwam dat niet meer te boven. Halep benutte uiteindelijk haar vijfde matchpunt op de opslag van Mertens en won zo de tweede set met 6-3.

Het zijn hectische dagen voor de Belgische nummer één. Zaterdag won Mertens nog het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat. Een dag later versloeg ze Alison Van Uytvanck (WTA 47) in de eerste ronde in Madrid. En maandag moest ze forfait geven voor haar dubbelduel, aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs, wegens maag- en darmklachten.

De Limburgse won haar voorbije dertien wedstrijden op gemalen baksteen en schreef zo de toernooien in Lugano en Rabat op haar naam. Tussendoor won ze ook nog haar dubbelpartijen in Lugano en de Fed Cup, telkens aan de zijde van Kirsten Flipkens, waardoor haar lijstje verder aandikte tot achttien zeges op rij.

bron: Belga