Andrés Iniesta verlaat Barcelona dan toch niet voor Chongqing Lifan

Andrés Iniesta verlaat Barcelona dan toch niet voor Chongqing Lifan
Andrés Iniesta verlaat Barcelona dan toch niet voor Chongqing Lifan

Andrés Iniesta, die twee weken geleden bekendmaakte na dit seizoen afscheid te zullen nemen van FC Barcelona, zal niet naar Chongqing Lifan trekken. Dat maakte de Chinese eersteklasser gisteren zelf bekend in een persbericht. Iniesta werd de voorbije weken meerdere malen aan de huidige nummer twaalf in de Chinese Super League gelinkt, maar tot een daadwerkelijke overgang komt het dus niet. De 34-jarige Barcelona-kapitein liet in zijn afscheidstoespraak weten zijn carrière te vervolgen buiten Europa. Chongqing Lifan zou volgens diverse bronnen in poleposition hebben gelegen, maar maakte gisteren zelf een einde aan de geruchtenstroom.

“We zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het Chinese voetbal. De komst van Iniesta is niet aan de orde”, klonk het. De middenvelder kwam de voorbije jaren al enkele keren in de metropool Chongqing, voor promotie-events, en werkte nauw samen met marketingagentschap Desports, gesticht door Chongqing Lifan-voorzitter Jiang Lizhang. De club bevestigde ook dat in de toekomst de samenwerking met Iniesta “op het gebied van sportmarketing en jeugdopleiding” zal worden verdergezet en uitgediept. “Maar hij zal onze club niet vervoegen als speler”, besloot het Chinese team.

Chongqing Lifan is geen grootmacht in het Chinese voetbal. De club won nog slechts één hoofdprijs in haar geschiedenis, de Chinese Beker in 2000. Eerder maakte ook Tianjian Quanjian, de club van Rode Duivel Axel Witsel, al bekend Andras Iniesta niet te zullen contracteren.

Spaanse media veranderen intussen hun steven van richting en zien Iniesta naar Japan trekken. Vissel Kobe, het huidige team van Lukas Podolski en huidig nummer tien in de J-League, zou een mogelijke bestemming zijn.

Bron: Belga