AA Gent zet assistent Bernd Thijs aan de deur

AA Gent zet assistent Bernd Thijs aan de deur

AA Gent heeft vandaag verrassend assistent Bernd Thijs aan de deur gezet. Dat maakten de Buffalo’s bekend op hun website. Thijs was assistent van AA Gent sinds april 2014. Voordien was hij als speler al actief voor de Buffalo’s tussen 2007 en 2014. “KAA Gent houdt eraan Bernd Thijs te bedanken voor zijn jarenlange inzet als speler en kapitein”, postte de club op haar website. “De club blijft hem erkentelijk voor de behaalde resultaten waarbij vooral de bekerwinst altijd in ons geheugen gegrift zal staan. KAA Gent wenst Bernd succes toe in zijn verdere carrière en hoopt dat zijn vorming als trainer bij onze club een meerwaarde zal betekenen.”

De 39-jarige Limburger was als speler eerder aan de slag bij Standard (1995-2000), Racing Genk (2000-2004), het Turkse Trabzonspor (2004) en het Duitse Borussia Mönchengladbach (2005-2007). In april 2014 zette hij zijn spelersloopbaan stop na veelvuldig blessureleed. Hij werd vervolgens assistent bij AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. Bij het ontslag van HVH vorig najaar en de komst van nieuwe coach Yves Vanderhaeghe bleef hij op post.

AA Gent liet – na een sterke start (6/6) – een desastreuze reeks (1/15) optekenen in Play-off 1. Donderdag trekken de Gentenaars op de achtste speeldag naar Racing Genk.

bron: Belga