Sennek grijpt naast ticket voor finale Eurovisiesongfestival

Foto / VRT

Sennek, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival dit jaar, heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de liedjeswedstrijd, die zaterdag in Lissabon plaatsvindt. Het is de eerste keer sinds 2014 dat België niet zal meedoen in de finale. 

De 28-jarige Laura Groeseneken, beter bekend als Sennek, bracht in de halve finale haar zelfgeschreven nummer “A Matter of Time” als vierde van de 19 deelnemers. Tien daarvan stootten door naar de finale. Dat zijn Ierland, Oostenrijk, Estland, Cyprus, Litouwen, Israël, Tsjechië, Bulgarije, Albanië en Finland.

Sennek, getooid in de veelbesproken zwarte transparante jurk van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho, was duidelijk zenuwachtig maar dat leek evenwel weinig invloed te hebben op haar stem. De “watchers” waren het erover eens dat ze een degelijke prestatie had neergezet en dat een finale binnen bereik was. De jury en de kijkers thuis waren het er blijkbaar niet mee eens.

Teleurstelling

Het verrassende eindresultaat voor zorgde voor een teleurstelling van jewelste bij de Belgische delegatie. Niet in het minst bij Laura Groeseneken zelf natuurlijk. “Het is inderdaad verdomd jammer dat we niet door kunnen gaan. Maar, het is en blijft een wedstrijd waarbij je je lot in handen van anderen legt. In dit geval van heel veel kijkers en vakjury’s. Die hebben beslist dat we niet bij de beste deelnemers thuis hoorden. Ik heb wél alles gegeven op het podium en had er enorm graag bij geweest zaterdag in die geweldige finale.”