Serviër Milorad Mazic fluit CL-finale tussen Real en Liverpool

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Serviër Milorad Mazic is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de finale van de Champions League, op zaterdag 26 mei (20u45) in de Oekraïense hoofdstad Kiev tussen bekerhouder Real Madrid en Liverpool. Enigszins opvallend, want de 45-jarige Mazic kwam sinds de groepsfase niet meer in actie op het kampioenenbal. In de Europa League leidde hij de kwartfinale tussen Sporting en Atlético Madrid in goede banen. Vorig jaar kreeg hij de finale van de Confederations Cup tussen Chili en Duitsland toevertrouwd.

De Nederlander Björn Kuipers neemt dan weer de finale van de Europa League voor zijn rekening, op woensdag 16 mei in Lyon tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille. "Ik ben ontzettend trots, dit is een prachtige beloning op een goed seizoen", zei Kuipers. De scheidsrechter uit Oldenzaal mocht vijf jaar geleden ook al de finale van de Europa League fluiten, in Amsterdam tussen Chelsea en Benfica. Een jaar later had Kuipers de leiding bij de eindstrijd van de Champions League. Hij gaat komende zomer voor de tweede keer naar het WK, net als Mazic.

In de finale van de Champions League bij de vrouwen krijgen Tessa Wullaert en Wolfsburg op 24 mei (18u) in Kiev voor het duel tegen Olympique Lyon de veertigjarige Tsjechische Jana Adamkova als referee. Voor de Red Flame wordt dat waarschijnlijk haar laatste wedstrijd voor de Volkswagenclub, zij aast immers op een transfer naar de Premier League.

Bron: Belga