Laatste editie WOI-herdenkingsprogramma GoneWest in teken van vrede

Laatste editie WOI-herdenkingsprogramma GoneWest in teken van vrede

Sinds het begin van de herdenkingsperiode van de Eerste Wereldoorlog werkt de provincie een cultureel programma uit en dat doet het ook in 2018, het laatste jaar van de grote herdenking. GoneWest 2018 staat in het teken van vrede, hoop en verzoening. De provincie stelde in Brugge het programma voor. De voorbije jaren organiseerde de provincie tientallen cultuurevenementen om de Eerste Wereldoorlog te herdenken, gaande van participatieprojecten als het Lichtfront tot unieke optredens met speciaal geschreven muziek. Ook voor 2018 werkte de provincie een stevig programma uit met meer dan 70 voorstellingen. Met het Waterfront krijgt het Lichtfront een grootse opvolger op 29 juni. De provincie zoekt nog 2.500 deelnemers om 3.000 bootjes te water te laten langs de kust.

Op zaterdag 25 augustus vindt de vredesmanifestatie Peace to the World plaats. Van 14 tot 2 uur gidst Wim Opbrouck het publiek door een twaalf uur durend muziekgebeuren in Ieper. Die dag zullen artiesten, zoals Einstürzende Neubauten, Brihang en Raymond Van het Groenewoud, tijdens de marathonvoorstelling een krachtig signaal van verzoening, hoop en solidariteit geven.

De hele zomer lang zijn er ook gratis concerten in de volledige Westhoek met onder meer optredens van Dez Mona en Amen Ra. GoneWest gaat ook in zee met festival Theater aan Zee.

bron: Belga