Elise Mertens maakt dankzij toernooiwinst in Rabat sprong naar zestiende plaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens heeft drie plaatsen winst gemaakt op de nieuwe WTA-ranking en staat nu zestiende. De Hamontse schreef zaterdag het WTA-toernooi in de Marokkaanse hoofdstad Rabat op haar naam en bereikt zo haar hoogste notering ooit op de wereldranglijst. Bovenaan de lijst vielen er geen wijzigingen te noteren. De Roemeense Simona Halep blijft nummer één van de wereld. De 22-jarige Mertens won dit voorjaar al drie toernooien en op gravel zijn haar resultaten momenteel al helemaal verbluffend. De Limburgse won haar voorbije dertien wedstrijden op gemalen baksteen en schreef zo de toernooien in Lugano en Rabat op haar naam. Tussendoor won ze ook nog haar dubbelpartijen in Lugano en de Fed Cup, telkens aan de zijde van Kirsten Flipkens, waardoor haar lijstje verder aandikt tot achttien zeges op rij.

Komende week komt de halve finaliste van de Australian Open in actie in Madrid. Ze schakelde er gisteren in de eerste ronde Alison Van Uytvanck uit. In de tweede ronde wacht een duel met de Roemeense nummer één van de wereld, Simona Halep.

Verderop de nieuwe WTA-ranking wonnen Van Uytvanck (WTA 47) en Kirsten Flipkens (WTA 72) elk één plaats. Yanina Wickmayer (WTA 101) zakte één plekje.

Bron: Belga