David Goffin blijft tiende op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin blijft maandag op de tiende plaats staan in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. Belgiës beste speler kwam vorige week niet in actie en blijft op dezelfde plaats staan als de week daarvoor. De top drie blijft ongewijzigd. De 31-jarige Rafael Nadal behoudt maandag zijn eerste plek op de ranking voor Roger Federer en Alexander Zverev. In de top vijf is er wel een wijziging op te merken. Marin Cilic zakt een plaats door zijn vroege uitschakeling in de zestiende finales op het ATP-toernooi in het Turkse Istanbul en is nu vijfde. Grigor Dimitrov stijgt daardoor een plek en wordt vierde. De rest van de top tien wijzigt niet. De Japanner Kei Nishikori duikt wel weer de top twintig binnen.

De grootste sprong in de top 100 komt op naam van de Japanner Taro Daniel. Op zijn 25e won hij zondag in Istanbul zijn allereerste ATP-toernooi. Daniel springt 32 posities vooruit en belandt maandag op plaats 82. Verliezend finalist Malek Jaziri doet eveneens mooie zaakjes. De Tunesiër wipt van plaats 78 naar plaats 62.

Ruben Bemelmans zakt een plaats (106e), maar blijft de tweede Belg voor Steve Darcis (160e, -15). Arthur De Greef maakt dankzij zijn eindwinst op het Challengertoernooi van het Tsjechische Ostrava een sprong van 70 plaatsen en is nu 219e.

bron: Belga