Anderlecht kan (even) leider worden na Clasico, Club zoekt eerherstel in Charleroi

door
Belga
Leestijd 2 min.

De titelstrijd was dit seizoen nog nooit zo spannend. Alle ogen zijn donderdag op Play-off I gericht wanneer Anderlecht Standard ontvangt en leider Club Brugge naar Charleroi trekt. Toch begint de achtste speeldag van de play-offs dinsdag al, in Play-off II A. Na de nederlaag in eigen huis tegen Anderlecht telt Club Brugge nog slechts twee punten voorsprong op de Brusselaars. Paars-wit neemt het donderdag (14u30) in de Clasico op tegen Standard, dat met 16 op 21 momenteel de beste ploeg in Play-off I is. Anderlecht heeft vertrouwen getankt na de stuntzege op Club, maar ook Standard trekt met veel zelfvertrouwen naar Brussel na de 5-0 overwinning tegen Racing Genk. Als Anderlecht wint, springt het minstens een paar uur over Club naar de leidersplaats. Om 18u speelt blauw-zwart namelijk op het veld van Charleroi. De mannen van Ivan Leko willen er alles aan doen om leider te blijven, al zal dat niet eenvoudig zijn tegen het Charleroi van Felice Mazzu, dat vorig weekend stuntte in Gent. Om 20u30 ontvangt Racing Genk AA Gent voor een wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gaan naar eerherstel na de pijnlijke nederlagen van vorig weekend.

In poule A van Play-off II ontvangt leider Zulte Waregem dinsdag (20u30) Waasland-Beveren. Essevee telt in het klassement zeven punten voorsprong op KV Kortrijk. Bij winst zijn de mannen van Francky Dury dus zeker van de finale van play-off II. Op hetzelfde tijdstip trekt KV Kortrijk naar Oud-Heverlee Leuven en ontvangt Moeskroen Lierse.

In poule B van play-off II trekt leider Lokeren woensdag (20u30) naar KV Oostende, dat zondag zijn eerste wedstrijd in Play-off II kon winnen op het veld van Beerschot Wilrijk. Antwerp wil dan weer druk zetten op Lokeren en krijgt daarvoor thuis de kans tegen Eupen. In de derde wedstrijd in poule B, ook om 20u30, neemt Sint-Truiden het op tegen Beerschot Wilrijk.

Bron: Belga