Weerbericht – Zondag maakt naam waar

Weerbericht - Zondag maakt naam waar

Met een stralende zon en temperaturen tot 26 graden in het binnenland, maakt zondag zijn naam waar. Aan de kust steekt een matige zeebries uit noordnoordoost op, waardoor het kwik stagneert rond 20 graden. Zondagavond en -nacht is het helder met minima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee. Dat voorspelt het KMI. Ook maandag wordt een zonnige dag, met temperaturen die op veel plaatsen stijgen tot wel 26 graden. Aan de kust en in de Ardennen liggen de maxima rond 20 of 21 graden.
Dinsdag blijft overwegend zonnig, met maxima tussen 20 en 26 graden. Ook woensdag bereikt het kwik die maxima, maar zullen er stapelwolken zijn, waardoor de kans op een bui of een onweer stijgt.
Donderdag zorgt de passage van een koufront ’s ochtends voor wat regen. De achterliggende, maritieme lucht bevat veel vocht en bezorgt ons donderdagnamiddag en vrijdag een wisselend bewolkt, maar meestal droog weertype. Het wordt gevoelig frisser, met maxima rond 16 of 19 graden in het centrum van het land.
Volgend weekend lijkt een storing te zullen zorgen voor wisselvallig weer, met een toenemende kans op regen of buien. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden.

bron: Belga