Texas Classic golf - Shin en Park leiden in uitgeregende editie

De Zuid-Koreaanse Jenny Shin en haar landgenote Sung Hyun Park delen de koppositie na de eerste ronde op het Texas Classic golftoernooi (LPGA/1.300.000 dollar), dat plaatvindt op de Old American golfbaan in het Amerikaanse The Colony. Nadat de eerste twee dagen geteisterd werden door de slechte weersomstandigheden, kon het 144-koppige deelnemersveld op dag drie de eerste ronde afwerken. De 25-jarige Shin, die in 2016 de Texas Shootout won, liep een foutloos parcours en putte zes birdies weg voor een ronde van 65 slagen.

De 24-jarige Park, die vorig jaar de US Open en de Canadian Women's Open op haar naam schreef, lukte zeven birdies en moest één bogey op haar kaart schrijven. Het duo telt één slag voorsprong op de Thaise Moriya Jutanugarn en de IJslandse Olafia Kristinsdottir, die de tweede plaats delen. Door de slechte weersomstandigheden is het toernooi ondertussen ingekort tot 36 holes.