Ronde van Yorkshire - Van Avermaet draagt zege in Yorkshire op aan Andy Rihs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) boekte zondag met het eindklassement van de Britse Ronde van Yorkshire (2.1) zijn tweede zege van het seizoen. Die droeg hij na afloop op aan de overleden teameigenaar Andy Rihs. Van Avermaet en zijn ploegmaats maakten in Yorkshire nog steeds gebruik van de zwarte rouwbanden ter ere van Rihs, die op 18 april de strijd tegen leukemie verloor. "Morgen wordt hij begraven, en deze zege is voor hem. Het is onze eerste zege sinds zijn dood, ik denk dat we met z'n allen een koers voor hem wilden winnen. Bedankt Andy, en bedankt aan de ploeg. Het werk van de ploegmaats vandaag was ongelooflijk. Het is heel leuk dat ik het dan ook kan afmaken."

"De sfeer hier in Yorkshire was ongelooflijk. Er zijn niet veel koersen met zoveel publiek. Dit jaar nog meer dan de vorige editie, denk ik. Ik ben blij dat ik de Ronde van Yorkshire nu op mijn palmares heb staan. Het is altijd leuk een rittenkoers te winnen, want zo makkelijk is dat niet voor mij. Ook al is dit een parcours dat me heel goed ligt, dankzij de stekelige hellingen. Het was vandaag een hele zware rit, met meer dan 2.000 hoogtemeters."

"Ik was hier aan de start gekomen om een rit te proberen winnen, maar uiteindelijk was het goed dat ik maar tweede werd in rit twee en we de wedstrijd nadien niet hebben moeten controleren. Dat was het belangrijkste dat ons heeft doen winnen: toen de koers vandaag opende, hadden we nog steeds drie, vier renners mee en konden we de situatie onder controle houden."

bron: Belga