Primera Division - Barcelona houdt met tien man stand in Clasico, Real Madrid verliest Cristiano Ronaldo

door
Belga
Leestijd 2 min.

De topper van de 36e speeldag in de Spaanse Primera Division tussen Barcelona en Real Madrid is zondag op een 2-2 gelijkspel geëindigd. Barça voetbalde in Camp Nou een volledige helft met een man minder na een rode kaart voor Sergi Roberto op slag van rust. Bij Real Madrid bleef Cristiano Ronaldo met pijn aan de rechterenkel in de kleedkamers tijdens de pauze. Barcelona was al een tijdje zeker van de landstitel in Spanje en wilde maar doodgraag de puntjes op de i zetten door de 268e Clasico te winnen. Real Madrid zag de topper in Catalonië als een ideale voorbereiding op de Champions League-finale op 26 mei tegen Liverpool. Bovendien wilde de Koninklijke dolgraag een einde maken aan de ongeslagen status van Barça in de competitie.

Barça begon het best aan de partij en werd na tien minuten beloond. Luis Suarez vlamde een gave voorzet van Sergi Roberto in een tijd tegen de touwen. De Catalanen kirden van het plezier, maar Cristiano Ronaldo maakte op het kwartier een einde aan het feestje. De Portugees rondde een vlijmscherpe counter van dichtbij af: 1-1 na een kwartier. Bij het doelpunt leek Ronaldo zich geblesseerd te hebben, al maakte hij de eerste helft nog vol en kwam hij ook dicht bij een tweede treffer. Real Madrid was baas, maar dat uitte zich niet op het scorebord. Met de rust in zicht ontaarde de topper. Eerst kregen Jordi Alba en Luka Modric het aan de stok, daarna deelden Lionel Messi en Sergio Ramos rake tikken uit. Gareth Bale plantte zijn studs dan weer op de kuit van Umtiti. De gemoederen raakten verhit en dat resulteerde in een rode kaart voor Sergi Roberto. De Spaanse flankspeler sloeg Marcelo in het gezicht.

Na de pauze bleef Ronaldo in de kleedkamers, omdat hij wellicht toch te veel hinder ondervond van zijn enkel. Het is niet duidelijk hoe ernstig de blessure is en of de Champions League-finale in gevaar komt. Barcelona moest de tweede helft met tien man afwerken, maar dat bleek allesbehalve uit het spelbeeld. Messi (53.) kreeg het leer in de voeten en krulde de 2-1 voorbij doelman Keylor Navas in doel. Even later moest Navas zich opnieuw omdraaien en juichte Suarez. Dit keer ging het feestje niet door, de Uruguayaan stond immers buitenspel. Tegen de gang van het spel in hing Real Madrid de bordjes in evenwicht. Bale (72.) vlamde het leer enig mooi in de kruising. Messi kreeg nog twee grote kansen, maar kroonde zich niet tot matchwinnaar.

Barcelona blijft ongeslagen in de competitie. Real Madrid is derde op drie punten van stadsrivaal Atletico.

.

bron: Belga