Play-offs handbal (m) – Bocholt verzekert zich dankzij zege bij Wezet van eerste plaats voor finale

Play-offs handbal (m) - Bocholt verzekert zich dankzij zege bij Wezet van eerste plaats voor finale

Nadat Bocholt al van vorig weekend zeker was van het spelen van de finale van de play-offs, is de titelverdediger sinds haar zege zaterdagavond bij Wezet (30-33) ook zeker van de eerste plaats voor die finale. Een eerste plaats geeft het thuisvoordeel bij een eventuele derde titelmatch. In een spannende partij in het Luikse kon Bocholt op de vijfde speeldag van de play-offs maar nipt het hoofd boven water houden. De Noord-Limburgers stonden quasi de hele partij op voorsprong, maar moesten tot in het slot wachten vooraleer Spooren de beslissende 30-33 op het scorebord zette.
Hasselt van zijn kant ging de boot in bij Sporting NeLo (27-26) en moet volgende week op de zesde en laatste speeldag van de finaleronde in Wezet zijn tweede plaats zien te verdedigen.
Stand: 1. Bocholt 12 ptn, 2. Hasselt 8 ptn, 3. NeLo 6 ptn, 4. Wezet 4 ptn.

In play-off 2 verzekerde Tongeren zich van het behoud in de BENE-League. Op bezoek in Doornik haalden de Zuid-Limburgers het ruimschoots met 17-31. In de tussenstand komen de Eburonen op gelijke hoogte met leider Sasja met zeven punten. De Antwerpenaren treffen zondagnamiddag (om 15u00) nog Atomix.
Stand: 1. Sasja 7 ptn (4 m), 2. Tongeren 7 ptn (5 m), 3. Atomix 2 ptn (4 m), 4. Doornik 2 ptn (5 m).

bron: Belga