Jupiler Pro League - Topper Club Brugge-Anderlecht kan Play-off I in beslissende plooi leggen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondagnamiddag staat in het Jan Breydelstadion op de zevende speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League het cruciale duel om de landstitel tussen leider Club Brugge en landskampioen Anderlecht op het programma.

Met nog vier speeldagen te gaan telt Club nog een voorsprong van vijf punten op de eerste achtervolger en kan dus mits winst een definitieve stap richting landstitel zetten. Voor paars-wit komt het er dus vooral op aan niet te verliezen in West-Vlaanderen, al hopen ze op meer in de hoofdstad. "Als je in Brugge kan winnen, leg je heel wat druk op Club en dat zou de titelrace weer heel wat interessanter maken", bekende coach Hein Vanhaezebrouck vrijdag.

Als de troepen van Ivan Leko ook tegen Anderlecht hun ijzersterke thuisreputatie waarmaken, kan het vijftiende kampioenschap voor Club zondag omstreeks 16u15 quasi binnen zijn. Een driepunter volgende week donderdag in Charleroi staat dan sowieso gelijk aan de titel. "Wij zijn gewoon beter dan Anderlecht", klonk het vol vertrouwen bij Club-coach Ivan Leko. Toch staan de zenuwen in Brugge strak gespannen. Zaterdag werd er plots mist gespuid rond de beschikbaarheid van sterkhouder Anthony Limbombe. Volgens de krant Het Nieuwsblad zou de Rode Duivel out zijn met een voetblessure, maar Club zette de winger wel in de wedstrijdselectie.

Bij een draw zet Club de champagne best nog niet koud. Bij een nederlaag nadert Anderlecht zelfs tot op twee punten en begint het wel heel erg warm te worden. Zelfs Standard, voorlopig dé ploeg van Play-off I, kan dan nog een rol gaan spelen. Als de Rouches zondagavond (18u) voor eigen publiek de overwinning pakken tegen KRC Genk, is ook de bekerwinnaar nog niet uitgeteld.

bron: Belga