Giro - "Sprinters zijn een beetje gek"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elia Viviani bezorgde Quick-Step Floors zondag een tweede ritoverwinning in de Ronde van Italië. Daarvoor moest de Italiaanse sprinter wel voorbij de Ier Sam Bennett, die niet helemaal volgens het boekje sprintte. Op de persconferentie ging Viviani daarop in. "Hij week heel erg bruusk van zijn lijn af", vertelde de Italiaan. In het flashinterview meteen na de aankomst maakte Viviani nog geen gewag van het manoeuvre van Bennett, wel van zijn slechte gevoel vroeg in de rit. "In de eerste twee uur voelde ik me heel, heel slecht. Mijn energieniveau was laag, nadat gisteren alle stress was verdwenen. Maar kilometer per kilometer ging ik me beter voelen, en aan het eind deden we een fantastische finale met de ploeg. Zoals we het vooraf hadden gepland, ook al misten we Fabio Sabatini door een lekke band."

Pas nadien op de persconferentie ging Viviani dieper in op de sprint van Bennett. "Zijn verandering van lijn was heel erg bruusk. Hij liet wel wat plaats voor me, dat hielp. Als je dan zo'n gaatje ziet, dan moet je wel wat contact maken. Ik raakte hem wat om duidelijk te maken dat ik naast hem was. Het was op de limiet, maar niet erover. We kwamen op het punt dat je moet kiezen: je ogen sluiten en er vol voor gaan, of remmen. Ik wist dat ik een kans had om recht te blijven, hem voorbij te gaan en te winnen. Sprinters zijn een beetje gek."

"Ik ging ervoor, want ik wou winnen. Gisteren had ik bewezen dat ik dat kon, en dus wou ik dat opnieuw. Met 230 kilometer was het een perfecte dag voor mij. De echte sprinters voelen dan de afstand, maar ik was daarop voorbereid door klassiekers te doen. We hebben twee goede dagen gehad. Beter konden we niet naar Italië gaan: twee zeges, mijn paarse puntentrui, de witte trui van beste jongere Max Schachmann en de extra punten die we hebben gescoord aan de tussenspurts."

bron: Belga