Giro – “Campenaerts heeft zijn inspanningen duur betaald”

Giro - "Campenaerts heeft zijn inspanningen duur betaald"

De Australiër Rohan Dennis (BMC) reist in de roze trui af naar Italië voor de rest van de Giro. Met Victor Campenaerts tuimelde een belangrijke concurrent voor roze weg uit de top drie. “Iedereen met een beetje vermoeide benen heeft vandaag afgezien”, bekende Dennis zondag na afloop van de derde rit. “Het voelt heel goed om in het roze te blijven en zo naar Italië af te reizen. Daarmee is al één doel bereikt. Het was een stressvolle dag, en op het eind moest ik maximaal gaan om uit de problemen te blijven, en om de kloofjes op de streep voor te blijven. Ik zat op de limiet en had schrik dat ik de trui zou verliezen.”
Victor Campenaerts kwam niet in dezelfde tijd als de sprinters over de streep en is de komende ritten geen bedreiging meer voor Dennis. “Ik denk dat hij de inspanningen van gisteren/zaterdag duur heeft betaald. Meegaan in de ontsnapping, dan de tussenspurt doen tegen mij, dan weer in de aanval proberen gaan. Het was ook een lastig stuk waar hij moest afhaken. Iedereen die een beetje vermoeide benen had, heeft vandaag afgezien.”
En wat nu voor Dennis? “Deze roze trui zolang mogelijk proberen te verdedigen. Dag per dag. En als ik hem verlies, blijf ik vechten tot in Rome.”

bron: Belga