Euromillions Basket League - Oostende neemt revanche op Limburg United, Charleroi dendert voort

Oostende heeft zondagavond op de 32e speeldag in de Euromillions Basket League wraak genomen tegen Limburg United, dat de competitieleider vrijdag zijn vierde seizoensnederlaag aansmeerde. De Limburgers konden geen bisnummer opvoeren en gingen op het Oostendse parket met 98-65 (rust: 44-36) onderuit. Jean Salumu (19 ptn), Tonye Jekiri (14 ptn, 13 rebounds) en Elias Lasisi (18 ptn aan 100 procent) waren de uitblinkers bij de kustploeg. Na het eerste kwart (20-13) bedroeg de kloof al 7 punten. Na een gelijkopgaand tweede kwart (24-23) zag Limburg United vooral in het derde kwart (28-7) sterretjes. Dankzij Tate Unruh (12 ptn, 5 assists) bleef het verschil in het slotkwart (26-22) beperkt.

Eerder op zondag boekte Charleroi zijn zesde opeenvolgende overwinning. Op bezoek bij rode lantaarn Leuven werd het 85-89 (rust: 44-44). De thuisploeg maakte het "le Spirou" knap lastig en opende furieus dankzij vier rake driepunters van Maxime Gaudoux (Q1: 27-16). Charleroi antwoordde in het tweede kwart (17-28) en bracht de score in evenwicht. Na de pauze waren de verschillen marginaal. Met een gemaakte driepunter maakte Anthony Lambot er nog een nagelbijter van, maar vanaf de vrijworplijn trok Alexandre Libert de bezoekers over de streep.

Charleroi deelt de tweede plaats met Antwerp, dat Luik met 79-91 over de knie legde. Behalve in het derde kwart (23-16) kwam Antwerp niet in de problemen op het parket van de Luikenaars, die de laatste plek delen met Leuven.

Zaterdag al ging Brussels kansloos onderuit tegen Bergen, het werd 78-58 in Henegouwen. Aalstar zwoegde zich voorbij Willebroek (89-91).