Audi Hockey League - Dragons en Waterloo Ducks plaatsen zich voor finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Titelverdediger Dragons en de Waterloo Ducks hebben zich zondag geplaatst voor de finale van de Audi Hockey League. Beide clubs hadden daarvoor wel shoot-outs nodig. Dragons verloor zaterdag de heenwedstrijd van de halve finales met 2-1 op het grasveld van Racing. Voor eigen publiek kwam de club uit Brasschaat via Ruben Raes (strafcorner) en Thomas Verheijen op een dubbele voorsprong. Toch sleepten de "Ukkelse Ratten" nog strafschoppen uit de brand. Loïc Van Wetter scoorde de late aansluitingstreffer, waardoor Dragons en Racing elkaar over twee wedstrijden in evenwicht hielden. Strafschoppen moesten beslissen over de finaleplaats. Daarin trok de titelverdediger met 4-2 aan het langste eind. Dragons plaatste zich zo voor de achtste keer op negen edities voor de finale van de play-offs.

Voor de titel neemt Dragons het op tegen de Watducks, dat de reguliere competitie als leider afsloot. De club uit Waterloo kwam zaterdag tegen de Ukkelaars van Léopold niet verder dan een 3-3 gelijkspel. En ook in Waterloo eindigde de partij op 3-3, waardoor ook in deze halve finale strafschoppen soelaas moesten brengen. Léopold kwam twee keer op voorsprong, maar de Watducks kwamen telkens langszij. In de shoot-outs haalde de thuisploeg het uiteindelijk met 6-4.

De finale wordt over twee duels beslist die beide in Boom afgewerkt worden. De eerste partij staat donderdag op het programma, zondag wordt de terugmatch gespeeld. Dragons gaat op zoek naar een vierde opeenvolgende titel, een tiende in totaal. De Watducks werden in het verleden vier keer Belgisch landskampioen.

.

bron: Belga