WTA Rabat - Elise Mertens verslaat Tomljanovic en pakt vierde WTA-titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA-19) heeft zaterdag het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat (gravel/250.000 dollar) op haar naam geschreven. In de finale versloeg de Belgische nummer een de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-96) met 6-2 en 7-6 (7/4). De 24-jarige Tomljanovic schakelde in de tweede ronde in Rabat nog Kirsten Flipkens (WTA-73) uit met 6-3 en 6-2. Mertens was dus gewaarschuwd, maar de Belgische nummer een begon goed aan de wedstrijd. In het vijfde spel ging ze door de opslag van Tomljanovic en twee spelletjes later deed ze dat opnieuw. In de tweede set ging topreekshoofd Mertens meteen tweemaal door de opslag van Tomljanovic, waardoor het snel 3-0 stond. Maar de Australische gaf niet op, werkte een matchbal weg en kwam terug tot 5-5. De set werd beslecht in een tiebreak en daarin was Mertens de sterkste. De wedstrijd duurde een uur en 47 minuten.

De titel in Rabat is de vierde WTA-titel uit de carrière van de 22-jarige Mertens. Eerder dit jaar was ze de beste in het Zwitserse Lugano en in het Australische Hobart, waar ze ook in 2017 de zege pakte.

Tomljanovic, de vriendin is van het Australische "enfant terrible" Nick Kyrgios, kon nog geen WTA-toernooi winnen. De finale in Rabat was pas de tweede WTA-finale uit haar carrière. In 2015 verloor ze de eindstrijd in het Thaise Pattaya.

.

bron: Belga