Meer dan 30.000 bezoekers voor Opendeurdag EU-instellingen

De Europese instellingen hebben zaterdag hun deuren opengesteld voor het grote publiek naar aanleiding van Europadag, het jaarlijkste feest van vrede en eenheid in Europa. Meer dan 30.000 bezoekers hebben deelgenomen aan de activiteiten die in en rond de Europese wijk plaatsvonden, of 5.000 meer dan vorig jaar. Dat maakte de persdienst van het Europees parlement bekend. Al voor de 26ste keer bood de Opendeurdag van de Europese instellingen burgers de kans een blik te werpen achter de schermen van de Europese besluitvorming. “Iedereen was welkom in het hart van het Europese besluitvormingsproces, waar de verkozen parlementsleden met elkaar in debat gaan en waar staatshoofden, regeringsleiders en Europese commissarissen elkaar ontmoeten en vergaderen”, klinkt het.
Deelnemers konden terecht in het Europees Parlement, de Europese Raad, de Raad van de EU, Europese Commissie, de Europese dienst voor extern optreden, het Europees Economisch en Sociaal Comité en het Europees Comité van de Regio’s en maakten er “op een toegankelijke manier kennis met het werk dat er dagelijks verricht wordt”.
In het kader van de Opendeurdag vonden verschillende activiteiten, voorstellingen en concerten plaats in de Europese wijk. Ook kon het publiek deelnemen aan het Irisfeest, dat op hetzelfde moment plaatsvond.

bron: Belga