Jupiler Pro League - Zulte Waregem vergroot zijn voorsprong tot zeven punten op KV Kortrijk

Zulte Waregem heeft zaterdag op de zevende speeldag in groep A van Play-off II de volle buit gepakt op het veld van KV Kortrijk. De derby in het Guldensporenstadion eindigde op 1-2. Het was niet lang wachten op ophef in de derby. Al na zeven minuten greep Zulte Waregem-doelman Sammy Bossut Teddy Chevalier vast in de zestien. Heel Kortrijk wou een penalty, maar ref Alexandre Boucaut liet begaan. Even later haalde Theo Bongonda (15.) aan de overkant uit met een verschroeiend schot vanop zo'n 25 meter, doelman Thomas Kaminski was kanloos. Maar het feestje duurde niet lang, want amper vijf minuten later maakte Idir Ouali (20.) van dichtbij weer gelijk. Meteen daarna kreeg Zulte Waregem onterecht geen strafschop, al mocht het nadien toch juichen toen Peter Olayinka (34.) een strakke voorzet van Davy De fauw in doel verlengde.

Vroeg in de tweede helft was Chevalier dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd in twee tijden gered door Bossut. Nadien waren er nog wat kleine kansen aan beide kanten, maar de tweede helft was heel wat minder interessant dan de eerste. Het bleef dan ook 1-2.

In de stand vergroot Zulte Waregem (19 ptn) zijn voorsprong op Kortrijk (12) tot zeven punten. Oud-Heverlee Leuven (8) en Moeskroen (7) volgen. Lierse (6) is vijfde, Waasland-Beveren (2) sluit de rij.

Later op de dag (20u00) volgen de twee andere matchen in groep A. Lierse ontvangt Oud-Heverlee Leuven en Moeskroen maakt de verplaatsing naar Waasland-Beveren.