CSI-jumping Madrid - Nicola Philippaerts wil "vooral rustig blijven"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicola Philippaerts maande vanuit Madrid aan om "vooral rustig te blijven" na zijn zege met de London Knights in de Global Champions League en zijn tweede plaats in de Global Champions Tour. "Harley heeft in Madrid bewezen dat zijn knappe prestatie begin april in Miami Beach geen toeval was en dus ben ik heel tevreden", verklaarde Philippaerts. "Het is een heel zware dag geweest voor hem, maar dat bewijst alleen maar dat hij sterker is geworden".

De leidersplaats met de London Knights in de GCL en zijn tiende plaats in de GCT zijn voor Philippaerts geen reden om euforisch te worden: "We moeten nu vooral rustig blijven en ons blijven focussen op de volgende opdracht. Met Harley en Chilli Willi heb ik twee paarden die klaar zijn voor de grote opdrachten zoals de Nations Cup en de Wereldruiterspelen. Die Wereldruiterspelen zijn nog ver weg en daar wil ik mij nu nog niet mee bezig houden. Het zal zaak worden om met de best mogelijke planning mijn twee beste paarden in topvorm te houden en hen vooral het geloof te geven dat zij nog beter kunnen".

Ook Pieter Devos was blij met zijn resultaat in de Global Champions Tour. "Het was voor Espoir de eerste buitenwedstrijd van het seizoen en dus is een vierde plaats een heel goede start", reageerde de Belgische indoorkampioen. "Ik moest als vierde de barrage in en dat is niet echt een voordeel om te kunnen winnen. Ik heb een beetje op reserve gereden omdat ik met Espoir in zijn eerste barrage op een buitenpiste geen al te gekke risico's wilde nemen. In eerste instantie mikte ik op een nulronde en reed ik wat meer op verstand. In de stand ben ik vijfde. Het is nog te vroeg op het seizoen om al echt met het klassement bezig te zijn, maar ik ga toch proberen een plats in de top tien vast te houden. Dat is financieel heel interessant. Omgekeerd maakt het het seizoen nog zwaarder dan voorzien in een jaar waarin we vooraan willen eindigen in de Nations Cup en op de Wereldruiterspelen. Het zal zaak zijn om de rest van het seizoen goed te plannen."

.

bron: Belga