Als De Wever premier wil worden "is dat vooral amusant"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Premier Charles Michel heeft zaterdag met ironie gereageerd op de verklaringen van Bart De Wever die niet uitsluit dat hij in 2019 de federale regering zal leiden als dat is om de leiding te nemen van een confederale kanteling. Hij nodigt De Wever uit om niet te snel te gaan. "Als Bart De Wever klaar is om Antwerpen te verlaten omdat hij verliefd is geworden op België, dan is dat vooral amusant. Maar, het is misschien een detail, er komen verkiezingen in 2019. En we zullen dan zien welke parlementaire meerderheid er is nadat de kiezer heeft gesproken", zei Michel voor de camera's van RTBF en RTL-TVi bij zijn aankomst op de receptie voor het Irisfeest in Brussel.

De Wever zei vrijdagavond in het VRT-programma Terzake ook dat "de dash" wat uit de regeringsploeg is en dat in de aanloop naar de lokale stembusslag bij alle coalitiepartijen het vermogen ontbreekt om "donnant donnant" tot iets te komen en toegeeflijkheid te tonen.

Dat is niet naar de zin van vicepremier Kris Peeters (CD&V), die herinnerde aan de verantwoordelijkheid van de eerste partij van de coalitie. "Ik kan moeilijk begrijpen dat de grootste partij van de federale meerderheid, de N-VA, die heel belangrijke ministers heeft, zegt dat de 'dash' er uit is. Ik roep Bart De Wever op om zijn ministers en iedereen in zijn partij te overtuigen om de ambitie te hebben het werk voort te zetten tot 2019", aldus nog Peeters aan de VRT.

bron: Belga