Stralende Tom Dumoulin reed "perfecte tijdrit"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De emoties na winst in de openingstijdrit van de Ronde van Italië (Ita/WorldTour) liepen vandaag hoog op bij Tom Dumoulin. De Nederlander van Sunweb lijkt net op tijd klaar om zijn titel in de Giro te verdedigen. "Dit is alles wat ik vooraf wenste", klinkt hij dolgelukkig. Na een kwakkelend seizoensbegin en een 31e plek in Milaan-Sanremo verdween Dumoulin ruim een maand uit competitie om vervolgens weer te hervatten met een bemoedigende 15e plaats in Luik-Bastenaken-Luik. Net geen twee weken later lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Nederlandse wereldkampioen tijdrijden, die in Jeruzalem twee seconden onder de tijden van Rohan Dennis en Victor Campenaerts dook.

"De laatste dagen voelde ik me best goed", deed Dumoulin zijn verhaal na afloop. "Al is het toch altijd afwachten hoe de wedstrijd zelf verloopt. Maar het was gewoon perfect. Ik sneed mijn bochten prima aan, maakte technisch geen fouten en voelde mij prima op mijn tijdritfiets. Het is ook een tijdrit die me perfect ligt, met de vele bochten en constant optrekken. Dit is alles wat ik vooraf wenste. Ik win de tijdrit en ik neem al een mooie voorsprong op een pak andere favorieten. Dit is perfect voor zowel mezelf als het team."

Vooral grote uitdager Chris Froome (Team Sky) kreeg al een flinke klap. De Brit moest 37 seconden toegeven. De Italiaan Fabio Aru (UAE) kijkt zelfs al tegen een achterstand van 50 seconden aan. Is Dumoulin klaar om de roze trui van start tot finish te dragen? "Dat is zeker geen must", aldus Dumoulin. "Het is fijn dat ik hem nu draag, maar de Giro is nog heel lang en de trui iedere dag verdedigen is in de beginfase geen optie. We zullen het dag na dag bekijken, maar de trui drie weken houden is heel erg moeilijk."

bron: Belga