Red Bull Salzburg is woedend na arbitragefout die hen finale kost

Red Bull Salzburg is woedend na arbitragefout die hen finale kost

De Oostenrijkers van Red Bull Salzburg reageerden gisterenavond na de in de verlengingen verloren terugwedstrijd van de halve finales van de Europa League tegen Olympique Marseille (2-1) als door een wesp gestoken. Trainer en spelers hekelden de Russische ref Sergey Karasev, die in de verlengingen een onterechte hoekschop aan de Zuid-Fransen gaf, waaruit het beslissende tegendoelpunt viel. “Mijn jongens hebben een geweldig seizoen in Europa gespeeld”, liet trainer Marco Rose optekenen. “Maar we zijn er vandaag ingeluisd door de arbitrage. Het is ongelooflijk. Maar wat kan ik er aan doen? In Marseille kregen we al een overduidelijke penalty niet en nu dit. Het probleem is nochtans makkelijk op te lossen. Met een videoscheidsrechter zou dit niet gebeurd zijn.”

Salzburg stond in eigen huis met 2-0 voor na vorige week in Marseille eveneens met 2-0 te hebben verloren. Vier minuten voor het einde van de speeltijd in de verlengingen kreeg l’OM een onterechte hoekschop toegewezen, nadat Zambo Anguissa de bal over de achterlijn tikte. De ingevallen verdediger Rolando (ex-Anderlecht) benutte die corner ten volle en bezorgde Marseille de kwalificatie voor de finale.

“Hoe lang moeten we hier nog over praten?”, toonde doelman Alexander Walke zich woedend tegenover de aanwezig pers. “Het is elke keer hetzelfde geknoei. Waar we ook spelen, de beslissingen vallen steeds in ons nadeel uit.”

bron: Belga