Magnus Cort Nielsen verslaat Greg Van Avermaet in tweede etappe

door
Belga
Leestijd 2 min.

Magnus Cort Nielsen heeft vandaag de tweede etappe in de Tour of Yorkshire (cat. 2.1) gewonnen. De Deen van Astana was op de korte slotklim sneller dan Greg Van Avermaet en de Spanjaard Eduard Prades. Serge Pauwels, titelverdediger in Yorkshire, werd vierde. Op dag twee van de vierde editie van de Tour of Yorkshire moesten de renners 149 kilometer afleggen van Barnsley naar Ilkley, waar een slotklim van 1,8 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2 procent lag te wachten. Na een spervuur aan aanvallen in het eerste wedstrijduur slaagden vier renners erin een vlucht op poten te zetten. De Spanjaard Bravo Garikoitz, de Fransman Stephan Rossetto en de Britten Tobyn Horton en Tom Baylis gingen op avontuur en namen een voorsprong van ruim twee minuten.

Het peloton, dat zich gisteren nog liet verrassen door de vluchters, hield de zaak goed onder controle en toen de vluchters in volle finale gehinderd werden door enkele verloren gereden wagens daalde de voorsprong snel. Rossetto spartelde het langst tegen, maar ook hij werd op achttien kilometer van de finish bij het nekvel gegrepen op een pittige, korte klim. Het peloton werd daar stevig uitgedund en onder leiding van BMC ging het in gestrekte draf richting sloktlim.

Op die slotklim, Cow and Calf, maakte Pauwels er een langgerekte sprint van. Van Avermaet pikte zijn wagonnetje aan en leek klaar om de zege te grijpen, maar dat was zonder Cort Nielsen gerekend. De 25-jarige Deen had het strafste eindschot en verwees Van Avermaet en Prades naar plekken twee en drie. Pauwels en Jonathan Hivert vervolledigen de top vijf. In het klassement neemt Cort Nielsen de leiding over van Harry Tanfield, de verrassende winnaar van donderdag.

Morgen staat tussen Richmond en Scarborough de derde en voorlaatste etappe gepland. Een licht geaccidenteerde trip van 181 kilometer, met onderweg twee nijdige hellingen.

bron: Belga