Elise Mertens stoot door naar finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 19) heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat (gravel/250.000 dollar). In de halve finales versloeg het eerste reekshoofd Su-Wei Hsieh (WTA 60) uit Taiwan makkelijk in twee sets: 6-0 en 6-2 na 58 minuten. Het was het eerste duel tussen de 22-jarige Mertens en de tien jaar oudere dubbelspecialiste.

Mertens kijkt in de finale de 24-jarige Ajla Tomljanovic (WTA 96) in de ogen. De Australische was in de halve finales met 7-5 en 6-2 te sterk voor het Servische zevende reekshoofd Aleksandra Krunic (WTA 52). Mertens nam het nog niet eerder op tegen Tomljanovic, die in de tweede ronde Kirsten Flipkens (WTA 73) met 6-3 en 6-2 uitschakelde.

Het Belgische nummer 1 staat voor de vijfde keer in haar carrière in de finale van een WTA-toernooi. Ze mikt op haar vierde WTA-titel. Eerder dit jaar was ze de beste in Lugano en in Hobart, waar ze ook in 2017 de eindzege pakte. In Istanboel moest Mertens vorig jaar de titel aan de Oekraïense Elina Svitolina laten. Tomljanovic staat in haar tweede WTA-finale uit haar carrière. In 2015 verloor ze de eindstrijd in Pattaya.

bron: Belga