Dodelijk slachtoffer bij ongeval in Kortenberg is 2-jarig meisje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij het ongeval met een vrachtwagen in Kortenberg vanochtend is een meisje van 2 jaar om het leven gekomen. Haar vader verkeert in kritieke toestand. Dat meldde de Kortenbergse burgemeester Chris Taes (CD&V) tijdens een persconferentie. Behalve het dodelijke slachtoffer, vielen er zes gewonden. Daarbij de vader van het meisje en de chauffeur van de vrachtwagen. Die moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij is lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 10.15 uur op de Leuvensesteenweg in het centrum van Kortenberg. De vrachtwagen, die een graafmachine vervoerde, kwam uit de richting Zaventem en reed richting Leuven. In Kortenberg begon de vrachtwagen over de weg te zwalpen. Hij raakte aan beide zijden van de weg voetgangers en voertuigen, aldus de burgemeester, om zich ten slotte in de voorgevel van een ING-bankkantoor te boren.

"De oorzaak is nog onbekend. Maar alles wijst in de richting van een ongeval", stelde Taes nog. "Onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers."

Het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. De Leuvensesteenweg zal wellicht nog een hele tijd afgesloten blijven. Het gemeentelijk rampenplan is opgeheven.

bron: Belga