Belgian Pride officieel van start gegaan met focus op veiligheid in de eigen buurt

Belgian Pride officieel van start gegaan met focus op veiligheid in de eigen buurt

De Belgian Pride is vandaag in het Brusselse stadhuis officieel op gang geschoten. Van 4 mei tot en met 20 juni staat het holebifestival met het thema “Your Local Power” in het teken van de veiligheid in de eigen buurt. Een actueel thema, nadat enkele weken geleden een homokoppel werd aangevallen aan de Brusselse Beurs. De 23e Pride Parade vindt plaats op zaterdag 19 mei. Burgemeester Philippe Close verwelkomde de LGBTI+-gemeenschap vandaag op het stadhuis voor een receptie met nadien een optocht van de Meyboom-fanfare waarbij er met een gigantische regenboogvlag richting Manneken Pis gestapt werd.

“U mag erop rekenen dat het hele college ervoor vecht dat jullie allemaal vrij en met welke partner dan ook hand in hand door de straten kunnen lopen zonder uitgescholden of aangevallen te worden”, stelde burgemeester Close in zijn speech. “Deze agressie moet verdwijnen en dus mogen we niet op onze lauweren rusten. We blijven sensibiliseren en lokale initiatieven opstarten.”

Met Your Local Power kiest de Belgian Pride dit jaar om je vrij te voelen in de publieke ruimte. In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen vraagt de LGBTI+-gemeenschap de politici om na te denken over maatregelen voor diversiteit en tolerantie.

Naast de Pride Parade op 19 mei is er op 17 mei de Ihsane Jarfi-dag op het Muntplein. Ishane Jarfi werd in 2012 slachtoffer van een homofobe moord. Daarnaast zijn er ook twee weken lang debatten, films, feestjes en expo’s.

bron: Belga