Stad Brussel plaatst 137 totems voor meer verkeersveiligheid rond scholen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aan de Sint-Jorisbasisschool in Brussel is een totem voor meer verkeersveiligheid geplaatst. Het was de eerste van in totaal 137 totems die rond scholen in de stad Brussel zullen worden geplaatst. Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe hoopt zo automobilisten er nog meer op te wijzen dat er traag gereden moet worden aan de scholen. De ouders van de Sint-Jorisbasisschool zijn al jaren voortrekkers op het gebied van verkeersveiligheid, want in 2013 al kwamen ze met een vervoersplan en de vraag naar meer en betere signalisatie rondom de school. Daarom kregen zij de primeur. "We zijn blij dat na lang wachten een openstaande vraag wordt ingelost", vertelt ouder Ruben Wissing. "Het is Brussels dat lange wachten, maar onze signalen worden opgepikt. Nu hopen we dat het fietspad nog beter beschermd wordt."

De lange wachtperiode heeft te maken met de omvang van het dossier, want de komende weken zullen 137 totems geplaatst worden aan scholen binnen en buiten de Vijfhoek van de stad Brussel. De verkeersborden hebben de herkenbare fluogele potloodvorm en moeten de automobilisten duidelijk maken dat ze in een schoolomgeving rijden.

"In de Vijfhoek is de snelheidslimiet al overal 30 kilometer per uur, maar er is nog meer aandacht nodig voor de veiligheid rondom scholen", zegt schepen Ampe. "Kinderen verdienen extra aandacht als het op verkeersveiligheid aankomt."

bron: Belga