Nationale Loterij nog op zoek naar winnaar van 1 miljoen euro

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nationale Loterij is actief op zoek naar de winnaar van de speciale trekking van EuroMillions van vrijdag 23 februari 2018. Via de 'My Bonus code' wonnen vier Belgen 1 miljoen euro, maar slechts drie winnaars meldden zich. De vierde winnaar wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te melden, met zijn of haar origineel spelticket. Winnaars van trekkingsspelen van de Nationale Loterij hebben altijd twintig weken de tijd om zich te melden. In dit geval heeft de winnaar of winnares nog tot vrijdag 13 juli om 16 uur om zich aan te melden op de zetel van de Nationale Loterij in Brussel. Hij/zij kan hiervoor contact opnemen met cel Winnaarsbegeleiding op het nummer 0476/472 404.

Moest de winnaar niet gevonden worden, zegt het reglement dat het geld wordt toegevoegd aan het resultaat van de Nationale Loterij. Maar de kans is klein dat de Nationale Loterij het geld effectief zelf zal houden. "Wat er dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat Raad van Bestuur beslist om het bedrag toe te wijzen aan een speelpotfonds dat gebruikt wordt voor de financiering van speciale jackpots. Ik vermoed dus dat als we op 14 juli niemand hebben gevonden, we de procedure opstarten die het geld terug naar de spelers doet vloeien", zegt Caroline Vangoidsenhoven, woordvoerster van de Nationale Loterij.

Volgens Vangoidsenhoven gebeurt het soms nog dat het enkele dagen of weken duurt voor een winnaar zich meldt, maar ruim twee maanden zoals in dit geval is zeldzaam.

In de 82-jarige geschiedenis van de trekkingsspelen gebeurde het nog maar twee keer dat een winnaar zich helemaal nooit meldde. De eerste keer ging het ook om een miljoen euro, bij de eindejaarstrekking van 2008. De tweede keer ging het om een winst van ruim zes miljoen euro, bij de Lotto-trekking van 26 maart 2016.

bron: Belga