Europa League - Atlético Madrid schakelt Arsenal uit en is eerste finalist

Atlético Madrid heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de Europa League. Het won thuis met 1-0 van Arsenal, nadat de heenwedstrijd in Londen op 1-1 was geëindigd.

De wedstrijd begon slecht voor Arsenal. Laurent Koscielny verstapte zich al na minder dan tien minuten, en moest met een enkelblessure in tranen het veld verlaten. De blessure zag er op het eerste zicht ernstig uit, de Fransen moeten zich mogelijk zorgen maken met het oog op het WK. In het vervolg van de eerste helft waren het toch de Engelsen die de beste kansen hadden, maar het was Diego Costa (45.+2) die Atlético op voorsprong bracht, op aangeven van Antoine Griezmann.

Ramsey kreeg voor Arsenal nog een schietkans vroeg in de tweede helft, maar daarna leek de pijp van de Londense club uit. Het kon nog weinig klaarmaken, en Atlético hield goed stand. Arsène Wenger kan dus ook in zijn laatste jaar bij Arsenal geen Europese prijs pakken.

De finale van de Europa League vindt op 16 mei plaats in Lyon. Daarin treft Atlético, dat in 2010 en 2012 de Europa League won, Salzburg of Marseille. In dat duel vinden momenteel verlengingen plaats.