Trump schreef eigen positief gezondheidsrapport

door
Belga
Leestijd 1 min.

De voormalige arts van de Amerikaanse president Donald Trump zegt dat die laatste tijdens zijn presidentscampagne zelf het rapport opstelde waarin verklaard werd dat de president "in bijzonder goede gezondheid" verkeert.

"Hij dicteerde de volledige brief. Ik heb die niet geschreven", zei dokter Harold Bornstein gisteren aan CNN. In het rapport, dat Trumps campagneteam indertijd vrijgaf, staat dat de zakenmans "fysieke kracht en stamina buitengewoon zijn". En nog: "Indien verkozen, zal Trump de gezondste persoon zijn die ooit tot president werd verkozen."

Volgens Bornstein dicteerde Trump de brief terwijl de dokter, die gekend is voor zijn lange haar en ronde brilglazen, en zijn echtgenote door Central Park reden. "Trump dicteerde de brief en ik zei hem wat hij er wel en niet in kon zetten", aldus de arts. "Hij haalde hem later op, rond een uur of vier."

De dokter haalde gisteren ook het nieuws omdat hij beweerde dat een lijfwacht van de president langskwam in zijn praktijk om het het medisch dossier van Trump te confisceren.

bron: Belga