Koningin Elisabethwedstrijd – Twee Belgen in halve finale

Twee van de zes Belgische deelnemers in de eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd, dit jaar voor zang, hebben het tot de halve finale geschopt: Charlotte Wajnberg en Marianne Croux. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Er traden dinsdag en woensdag 55 kandidaten op tijdens de eerste ronde in Studio 4 van Flagey: 37 vrouwen en 18 mannen, van 18 verschillende nationaliteiten. Na afloop maakte de organisatie de 24 halvefinalisten bekend. De halve finales vinden plaats op 4 en 5 mei.
Onder hen twee Belgische sopranen: Charlotte Wajnberg (28) en Marianne Croux (27). Croux heeft naast de Belgische ook de Franse nationaliteit. Met haar erbij geteld, heeft Frankrijk zes vertegenwoordigers in de halve finale. De Koreanen zijn met vijf, de Duitsers met drie.
In de eerste ronde en de halve finale brengen de kandidaten een recital met pianobegeleiding te berde. Tijdens de finale, die plaatsvindt van 10 tot 12 mei, worden ze begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu.
De Koningin Elisabethwedstrijd wordt georganiseerd volgens een vierjaarlijkse cyclus waarbij om beurten wordt gefocust op viool, piano, cello en zang.

bron: Belga