Facebook krijgt datingfunctie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Facebook, 's werelds grootste sociaalnetwerk, krijgt een datingfunctie. Dat heeft oprichter en topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt. Het aandeel van Match Group, moederbedrijf van flirtapplicatie Tinder, verloor na de aankondiging een vijfde van zijn waarde. Voor de datingfunctie zullen gebruikers van Facebook een afzonderlijk profiel moeten aanmaken, dat ook enkel zichtbaar is voor anderen met interesse in flirten. Er zou volgens Zuckerberg daarbij in het bijzonder aandacht zijn voor gegevensbescherming.

Of Facebook ook zijn enorme kennis over zijn gebruikers wil inzetten om bijvoorbeeld partnervoorstellen te doen, is nog onduidelijk. Voorlopig is enkel geweten dat gebruikers aan evenementen en groepen kunnen deelnemen en daar hun profiel zichtbaar kunnen maken voor anderen. De communicatie tussen twee personen zou dan via een eigen nieuwe chatdienst verlopen.

Het datingprofiel zal niet zichtbaar zijn voor de vrienden van een Facebook-gebruiker, en zij zullen ook niet als potentiële partner voorgesteld worden. Meer details wil Facebook in de komende maanden geven.

Een andere nieuwigheid die Zuckerberg aankondigde is een "Clear History" functie, waarmee gebruikers informatie kunnen wissen over onder andere bezochte websites of aangeklikte links. De foto-app Instagram krijgt dan weer een videochatfunctie en Facebook Messenger een ingebouwde vertaler.

Zuckerberg herhaalde dat het schandaal rond Cambridge Analytica een zeer grote vertrouwensbreuk geweest is. "We moeten ervoor zorgen dat zoiets niet opnieuw kan gebeuren."

Bron: Belga