Weerbericht: opnieuw zon op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het meestal droog maar bewolkt. In het oosten is er kans op een buitje. Vrij fris weer met maxima van 8 tot 14 graden. Morgen begint droog met brede opklaringen. Na de middag neemt de bewolking stilaan toe vanaf het westen en tegen de avond kan er aan de kust wat regen vallen. In de oostelijke landshelft ontstaan er wat stapelwolken. De maxima liggen rond 12 of 13 graden op de Ardense hoogten, rond 14 graden aan zee en tussen 15 en 17 graden in het centrum van het land. Er waait een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met rukwinden tot 40 of 50 km/h.

Donderdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De buienkans is erg beperkt, waardoor het op de meeste plaatsen droog blijft. In de loop van de namiddag worden de opklaringen breder vanaf de kust. We verwachten maxima tussen 12 en 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordwest, ruimend naar noord.

Vrijdag wordt een droge en overwegend zonnige dag, met af en toe wat hoge sluierwolken. Het wordt alsmaar zachter, met maxima rond 16 à 17 graden in het centrum van het land. Zaterdag en zondag verwachten we volop zon, met maxima rond of net boven 20 graden bij een zwakke of matige noordoostenwind.

Begin volgende week blijft het meestal zonnig en droog, al zal er in de namiddag wat stapelbewolking gevormd worden, waaruit mogelijk een (onweerachtige) bui kan vallen. De maxima liggen nog steeds rond 20 à 21 graden in het centrum van het land, bij een meestal matige noordoostenwind.

bron: Belga