Opnieuw zwaneneieren gestolen in Brugge

Opnieuw zwaneneieren gestolen in Brugge

Zondag werden twintig zwaneneieren gestolen uit broednesten in Brugge. Dat bevestigt schepen Philip Pierins van Brugge. Vorig jaar verdwenen ook al verschillende eieren. Het stadsbestuur tast voorlopig in het duister. De diefstal werd ontdekt door medewerkers van de groendienst. “Gisteren werd ik op de hoogte gebracht van de diefstal”, zegt de schepen van Groen. Het gaat om maximaal 20 eieren die uit verschillende nesten aan de Ezelpoort zijn verdwenen. Voorlopig is er geen enkel spoor van de dief.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar nooit eerder werden zoveel eieren gestolen. Pierins: “We vermoeden dat de eieren gestolen werden voor de handel. Deze ochtend heb ik al wat gegoogeld op zoek naar te koop aangeboden zwaneneieren. Je weet maar nooit.” De stad vraagt aan eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie.Gelukkig brengt de diefstal de Brugse zwanenpopulatie niet in gevaar. Verschillende nesten werden al uitgebroed. Maar mentaal is het volgens de schepen een opdoffer. “De zwanen zijn nauw verbonden met onze stad. Als er iets met hen gebeurt, raakt dit iedere Bruggeling. Deze diefstal is simpelweg verwerpelijk.”

De zwanen horen al sinds de middeleeuwen bij de stad. Er bestaan verschillende legendes over de komst van de dieren naar Brugge. Vandaag vormen ze een geliefde fotogelegenheid voor toeristen.

bron: Belga