Al zeven doden door noodweer in Zwitserse Alpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De balans van het aantal doden in de Zwitserse Alpen loopt verder op. De hulpdiensten hebben nu al zeven doden geteld: vijf bergwandelaars en twee alpinisten. Dat melden de Zwitserse hulpdiensten deze middag. De vijf wandelaars maakten deel uit van twee groepen van veertien Duitse, Franse en Italiaanse skiërs, die zondagavond verrast werden door een storm. De groep was bezig met een wandeltocht in de regio Pigne d'Arolla. De veertien moesten de nacht van zondag op maandag doorbrengen onder de blote hemel bij ijzige koude op een hoogte van 3.270 meter.

Eén wandelaar overleed ter plaatse na een val. De anderen werden naar ziekenhuizen overgebracht, waar drie anderen aan de gevolgen van onderkoeling overleden. Het vijfde slachtoffer overleed gisterenavond, meldt de politie van het kanton Wallis.

De twee alpinisten waren meer naar het oosten bezig met een beklimming in de omgeving van de berg Mönch toen ze overvallen werden door het slechte weer. De slachtoffers, Zwitsers van 21 en 22 jaar oud, kwamen waarschijnlijk om door uitputting en de kou, aldus de politie.

Bron: Belga