Bijna 7.000 mensen zeggen ‘nee’ tegen plastic

Foto Pixabay

Iets meer dan 6.700 mensen en zo’n 145 organisaties nemen deel aan ‘Mei Plasticvrij’. Daarmee proberen ze hun consumptie van plastic te verminderen. “We willen hen inspireren en tonen welke alternatieven er zijn”, klinkt het bij de organisatie.

De hele maand mei nemen al zeker 6.763 mensen en 145 organisaties in Vlaanderen deel aan het burgerinitiatief ‘Mei Plasticvrij’, om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Met het initiatief willen de organisatoren sensibiliseren over de impact van de consumptie van plastic op het milieu.

“Willen ander aanbod in winkels”

“De kwestie rond plastic vervuiling leeft enorm”, staat op de website van ‘Mei Plasticvrij’. “Heel veel mensen willen het anders, maar voelen zich machteloos. We willen hen inspireren en tonen welke alternatieven er zijn. Tegelijk willen we bedrijven en winkels stimuleren om hun aanbod aan te passen en de overheid om nieuwe wetten hierover door te voeren.” Volgens de organisatoren is daar immers een draagvlak voor.

Het initiatief is een idee van Ineke van Nieuwenhove. Ondertussen hebben onder andere Sean Dhondt, Hilde De Baerdemaeker en Dieter Coppens zich al aangediend als ambassadeurs van de campagne. “Alleen samen kunnen we de wereld plasticvrijer maken”, klinkt het.

Op de website www.meiplasticvrij.be staan tips om het gebruik van plastic te verminderen. Gisteren omstreeks 16 uur stond de teller op de website al op 6.759 mensen en 145 organisaties als deelnemer aan ‘Mei Plasticvrij’. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen manier. “Zelfs één gewoonteverandering juichen we toe”, aldus de organisatie.